Edi-
Als zoon van een stukadoor was er voor mij eigenlijk niet anders dan ik de bouw in zou gaan. Na een aantal keren met vaders mee had ik het wel gezien. Veel te zwaar, slecht werk. Maar wel mooi. Op de LTS ben ik toch de richng in geslagen “bouw”. Onze halve familie zat in de bouw. Maar ook uit het oogpunt van mijn slechthorendheid was er eigenlijk niet anders te doen om juist iets met je handen te doen. Dom en stom melde men tegen mij. Ik had nog geen gehoorapparaten dus je sloot je bij de uitspraak van je ouders en de doctoren aan.  Schilder dat moest het maar zijn. Ruim mijn opleidingen gedaan, en de nodige ervaring bij verschillende bedrijven. Aspirant gezel/gezel, en nog een aantal opleidingen waardoor ik completer ben dan een doorsnee schilder. Nog net niet voor het koninklijk huis geschilderd, ja de winter kwam er aan dus we moesten er weer uit. Het oude schilders probleem.  Na een tijd geschilderd te hebben, zelfs nog als meewerkend voorman in kleine en grote groepen had ik het wel gehad, veel beloven de werkgevers maar doen weinig. Terwijl je het resultaat wel bereikt wat er afgesproken is. Bedrijven maken gebruik van je talent, gebruiken je en gooien je weg. Natuurlijk zaten er ook goede tussen hoor. Maar als je verder wil gaat dat als slechthorende wel eens moeilijk. Op mijn 21 jaar ben ik gehoor apparaten gaan gebruiken, in het oor type. Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens. Juist met deze apparaten ben ik mij gaan ontwikkelen. 
Slechthorende zzp’er Hans van Hartskamp 
Als slechthorende, (ik mis 35% van de hoge tonen) loop je een hoop info mis in je jeugd. Dus ik begon opnieuw kan je zeggen. Je merkt dat je meer kan, en meer wil. Het moment was daar dat ik op advies van een goede vriend van mij, weer de school boeken in dook, een cursus praktijk marketing, Pr en voor lichting, en communicatie. Hier heb ik veel van geleerd. Ik weet waar ik nu goed in ben en slecht. Dat is een belangrijk feit voor een Sales manager/vertegenwoordiger. Dat was mijn ding. Maar ja. Net als schilder moet je ervaring op doen. Ga maar eens solliciteren op die leeftijd zonder ervaring. De drive de wil en toch een baan gevonden. Kwa verdiensten was die tijd lekker. Je verdiende naar wat je verkocht, nou dat was prima. Van alles verkocht, van garage deuren tot handschoentjes voor de vlees industrie, tot motor helmen bij een importeur. Ja ik rij nog motor ook. Je handel onder je arm en een industrie gebied op rijden en je waar verkopen. Daar leer je heel veel van. En gebruik maken van je slechthorendheid. Ga er maar aan staan. Toch ga je wel eens op je plaat, maar daar leer je van. Door gaan is het beste en luisteren naar je collega’s hoe doe zij het.  En dan zelf het beter doen. Het is dan lekker als je klanten binnen haalt waar je collega’s het niet voor elkaar krijgen, zelf niet je eigen directeur. Hahahahah. Ik dacht van, een commerciële functie is lekker stabiel, geen gedonder meer van de winter. Dus lekker door werken. Nou dat dacht je maar. Sluiting van de filiaal, reorganisatie, failliet gaand bedrijf, mis matst met een hoofd sales manager ( dat zijn de slechtste verkopers die er zijn). 
“Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens”
 4      ZZP News 2014                                    editie 6
“Toen was ik het zat!” Pffffff daar had ik nou echt geen zin in. Lichamelijk is het ook niet meer wat ik wilde. Maar ja, er moest toch geld in het laatje komen. Toen ben ik maar via een uitzend organisatie weer gaan schilderen. Hahahaha ik had een paar keer bij een andere organisatie gesolliciteerd en die melde mij ”neen we kunnen u niet gebruiken, te weinig recentelijk schilders ervaring”. Het moet niet gekker worden dacht ik. Toch kon ik ergens beginnen, maar als constructie schilder.  
Ach, waarom niet, twee leuke collega’s en veel lol hebben we gehad. De eerste weken waren zwaar lichamelijk, maar het ging steeds beter. Ik moest mijn lichaam weer anders gebruiken. En met mijn slechthorendheid ging het prima. Dus een jaar bij een uitzend bureau gewerkt. Maar kwa salaris, drama. Ook hier kwam de winter er weer aan en ik moest net als mijn collega’s weer solliciteren. Nou dan weet je het wel. In twee maanden tijd 100 sollicitaties gedaan. Ik dacht, ik ben een vol gediplomeerd vak schilder, en een gediplomeerd sales manager. Daar moet je wat mee kunnen doen. Niet dus.    Door mijn wisselende cv van werkgever zijn ze niet zo blij met mijn wisselende werkgever ervaring. Ik meld steeds, dat is leer geld wat mijn nieuwe werkgever niet hoeft te betalen.  Maar neen dus. Toen was ik het zat. Dan maar een eigen bedrijf, 2014 zal nog zwaar worden en 2015 moet het beter gaan. Ik wil zo snel mogelijk groeien tot een man of 6. Dat is de drive en het doel. Al mijn ervaring talent die ik in de voorgaande jaren opgedaan hebt kan ik hier in
  De naam www.debesteprijsgarantieschilder.nl het was vrij op internet. Bijna alle zoek woorden van een zoekende klant staan hier in. Heb ook nog www.debesteprijsgarantieschilderutrecht.nl laten vast leggen. We gaan het zien. Vol er tegen aan, en vooral zoekend naar het echte onderscheidend vermogen.
“Waar kan ik mij nou echt in onderscheiden” Waar kan ik mij nou echt in onder scheiden. Mijn vakmanschap, ik zal niet veel beter schilderen dan een doorsnee schilder, de verschillen zijn zeer klein, en de klant moet ze ook nog eens zien. Kwaliteit in een bepaalde doelgroep is anders dan bij Jan Modaal. De beste prijs kan alle kanten op, dus dacht ik van waarom niet, “de beste prijs” voor de klant. Maar dan wel appels met appels vergelijken. De klant doet het toch al, dus dan wil ik er ook bij zijn bij het vergelijk. Garantie schilder. Ja, als je garantie wil geven moet je doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Dus vakwerk afleveren i.v.m. die garantie.  Daar maak ik het s verschil in tegen over mijn collega’s.  Nu had ik een zwaar slechthorende vader, slechthorende broer, en een dove oom. En twee dove relaties, en ik dacht daar moet ik wat mee. Ver in het verleden heb ik al eens 4 jaar zelfstandig gewerkt en ben pas laat deze wereld in gestapt. Maar ik kreeg er wel werk uit, heb bij diverse. Ik dacht van een onderscheidend vermogen op bases van MVO ondernemen. IK dacht, ik ga  alleen maar samenwerken met dove/sh vak mensen. Na onderzoek kwam ik er achter dat er veel vakmensen thuis zaten zonder werk. Waaronder ook schilders. Dus dit is mijn roeping. Ik zelf ben niet horend, maar ook niet doof. Ik ben verbaal erg goed dus kan een speerpunt zijn voor mijn dove/sh collega’s. Met daarbij ondersteunend met gebarentaal. Er zijn veel voordelen om samen te werken met dove/sh vakmensen. 
 5      ZZP News 2014                                    editie 6
Editie 6 “Nico Borst de dove  timmerman” Het zoeken naar werk, en zoeken naar werk binnen het MVO dove/sh wereld. Facebook. Ik melde mij aan bij een aantal groepen van dove/sh op facebook. Je heb voldoende aparte groepen waar ik wel wat mee kon. In de wereld van dove/sh hebben we veel instellingen waar veel onderhoud van toepassing is, dus gewoon een koppel van 2 schilders goede horende met een dove/sh schilder moet kunnen. Via schilders vergelijk kwam ik wat aan kleine werken en die zette ik op ons Facebook pagina. Ik kreeg daar leuke reacties op. Dat was goed dacht ik, de juiste doelgroep geeft al positieve reactie, tijd moet en zal het leren dacht ik. Foto’s waar je kan zien dat we CQ ik kwaliteit leverde. Tot op eens een dame “Mevrouw Suzanne Heuft uit Woerden “een dove tolk mij contacte met de vraag, wil je bij ons schilderen. Wij hebben een huis gekocht en dat moet binnen helemaal geschilderd worden. Nou dat kon, met haar heb ik een aantal gespreken gehad en dat bevestigde mijn idee en denken. “Maar wij hebben elkaar gevonden” Tijdens de werkzaamheden kwam ik Nico Borst tegen, een goede gozer zeggen we vaak in de bouw. Nico is een dove timmerman die te lang in de WW zat. Ook hier is het verhaal, doof en geen werk kunnen vinden. Maar wel een prima timmerman. Daar hebben met z’n twee het hele huis binnen verbouwd, klant tevreden, maar wij hebben elkaar gevonden. Ook tijden deze werkzaamheden kwam ik nog een dove schilder tegen.  Ook hier het zelfde verhaal. Zelfs een dove stukadoor. De klik, de drive, de kunde was hier allemaal aanwezig en het werk is nagenoeg klaar. En top gegaan. Omdat ik foto’s op Facebook neer gezet heb kwam er een heer Paul Kool uit Groningen. Deze is doof net als zijn vrouw Greet. En bezitten: “Stellaluna “een gezinshuis voor dove/sh kinderen. De boerderij moest geschilderd worden.  Na een bezoek dacht ik eerst neen dit is veel te ver weg. Maar het werk was leuk en ik dacht ok. We gaan dit echt doen. Maar dit moet ik commercieel uitbouwen omdat ik meer werken wil hebben en meer dove/sh schilders aan de gang wil hebben bij vastgoed bedrijven, gemeentes, en  de zakelijke markt. Maar
 geweldig, het ging prima. Het werk is inmiddels klaar zoals je kan zien op Facebook aan de foto’s. Daar kwam ik ook nog een Ewoud Hettema tegen, dit is een dove/ondernemer die een schoonmaak bedrijf heeft.   En daar elke week vrijdag de boerderij schoon maakt. Inmiddels heb ik ook zijn boven verdieping geschilderd. Samen willen we groeien als los van elkaar staande collega’s die juist samen werken. Nu kan ik zeggen met deze kanjers kan ik een groot deel van de normale schilders werkzaamheden aan. Er zijn genoeg kleine projecten waar wij wat mee kunnen. En het verschil kunnen maken. “Ben lerende en het gaat goed!” Nico Borst de dove timmerman is nu inmiddels een ondernemer geworden, en staan volgende week weer bij mij een keuken deur te vervangen in Culemborg. Ook de foto’s, zal je zien op facebook. Zo zie je maar weer wij zijn het MVO ondernemen zelf. En we zoeken naar leuke projecten waar wij juist een meerwaarde kunnen zijn voor de werkvloer en de klanten. Ik zal werken op de werkvloer met 1 vaste dove tolk als dat van toepassing is en dat is Suzanne Heuft. Zij is als klant nu eigenlijk mijn reflectie paneel. Zelf communiceer ik met ondersteunend gebaren taal. Ben lerende en het gaat goed. Nico en ik begrijpen elkaar. Na de bouwvakantie ga ik een cursus volgen en in de bouwvak ben ik via de notebook een zelf cursus aan het volgen. Voorlees sprookje in gebaren taal met onder schrift, te gek. Ik als goed / slechthorende kan en wil voor deze groep de baan op en werk binnen halen. Zo snel mogelijk een bedrijf van 6 man of meer. Dan gaan we goed. Ik heb op dit ogenblik een lijntje lopen naar buiten bij de Telegraaf, foto’s interview ed.  Dat komt allemaal in de loop van de 2 tot 3 weken. Eric, Ewoud, Nico, samen zijn we ons eigen gezicht en stijl.
 6      ZZP News 2014                                    editie 6
Dovekwasten.nl 2014 - 2018 alle rechten voorbehouden | Gedrags en integriteitscode | MVO | Partners | Referenties | Publikaties   | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: WebBeheer & meer! | Disclaimer 
Website gemaakt met MAGIX
Wij werken in stilte
Edi-
Als zoon van een stukadoor was er voor mij eigenlijk niet anders dan ik de bouw in zou gaan. Na een aantal keren met vaders mee had ik het wel gezien. Veel te zwaar, slecht werk. Maar wel mooi. Op de LTS ben ik toch de richng in geslagen “bouw”. Onze halve familie zat in de bouw. Maar ook uit het oogpunt van mijn slechthorendheid was er eigenlijk niet anders te doen om juist iets met je handen te doen. Dom en stom melde men tegen mij. Ik had nog geen gehoorapparaten dus je sloot je bij de uitspraak van je ouders en de doctoren aan.  Schilder dat moest het maar zijn. Ruim mijn opleidingen gedaan, en de nodige ervaring bij verschillende bedrijven. Aspirant gezel/gezel, en nog een aantal opleidingen waardoor ik completer ben dan een doorsnee schilder. Nog net niet voor het koninklijk huis geschilderd, ja de winter kwam er aan dus we moesten er weer uit. Het oude schilders probleem.  Na een tijd geschilderd te hebben, zelfs nog als meewerkend voorman in kleine en grote groepen had ik het wel gehad, veel beloven de werkgevers maar doen weinig. Terwijl je het resultaat wel bereikt wat er afgesproken is. Bedrijven maken gebruik van je talent, gebruiken je en gooien je weg. Natuurlijk zaten er ook goede tussen hoor. Maar als je verder wil gaat dat als slechthorende wel eens moeilijk. Op mijn 21 jaar ben ik gehoor apparaten gaan gebruiken, in het oor type. Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens. Juist met deze apparaten ben ik mij gaan ontwikkelen. 
Slechthorende zzp’er Hans van Hartskamp 
Als slechthorende, (ik mis 35% van de hoge tonen) loop je een hoop info mis in je jeugd. Dus ik begon opnieuw kan je zeggen. Je merkt dat je meer kan, en meer wil. Het moment was daar dat ik op advies van een goede vriend van mij, weer de school boeken in dook, een cursus praktijk marketing, Pr en voor lichting, en communicatie. Hier heb ik veel van geleerd. Ik weet waar ik nu goed in ben en slecht. Dat is een belangrijk feit voor een Sales manager/vertegenwoordiger. Dat was mijn ding. Maar ja. Net als schilder moet je ervaring op doen. Ga maar eens solliciteren op die leeftijd zonder ervaring. De drive de wil en toch een baan gevonden. Kwa verdiensten was die tijd lekker. Je verdiende naar wat je verkocht, nou dat was prima. Van alles verkocht, van garage deuren tot handschoentjes voor de vlees industrie, tot motor helmen bij een importeur. Ja ik rij nog motor ook. Je handel onder je arm en een industrie gebied op rijden en je waar verkopen. Daar leer je heel veel van. En gebruik maken van je slechthorendheid. Ga er maar aan staan. Toch ga je wel eens op je plaat, maar daar leer je van. Door gaan is het beste en luisteren naar je collega’s hoe doe zij het.  En dan zelf het beter doen. Het is dan lekker als je klanten binnen haalt waar je collega’s het niet voor elkaar krijgen, zelf niet je eigen directeur. Hahahahah. Ik dacht van, een commerciële functie is lekker stabiel, geen gedonder meer van de winter. Dus lekker door werken. Nou dat dacht je maar. Sluiting van de filiaal, reorganisatie, failliet gaand bedrijf, mis matst met een hoofd sales manager ( dat zijn de slechtste verkopers die er zijn). 
“Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens”
 4      ZZP News 2014                                    editie 6
“Toen was ik het zat!” Pffffff daar had ik nou echt geen zin in. Lichamelijk is het ook niet meer wat ik wilde. Maar ja, er moest toch geld in het laatje komen. Toen ben ik maar via een uitzend organisatie weer gaan schilderen. Hahahaha ik had een paar keer bij een andere organisatie gesolliciteerd en die melde mij ”neen we kunnen u niet gebruiken, te weinig recentelijk schilders ervaring”. Het moet niet gekker worden dacht ik. Toch kon ik ergens beginnen, maar als constructie schilder.  
Ach, waarom niet, twee leuke collega’s en veel lol hebben we gehad. De eerste weken waren zwaar lichamelijk, maar het ging steeds beter. Ik moest mijn lichaam weer anders gebruiken. En met mijn slechthorendheid ging het prima. Dus een jaar bij een uitzend bureau gewerkt. Maar kwa salaris, drama. Ook hier kwam de winter er weer aan en ik moest net als mijn collega’s weer solliciteren. Nou dan weet je het wel. In twee maanden tijd 100 sollicitaties gedaan. Ik dacht, ik ben een vol gediplomeerd vak schilder, en een gediplomeerd sales manager. Daar moet je wat mee kunnen doen. Niet dus.    Door mijn wisselende cv van werkgever zijn ze niet zo blij met mijn wisselende werkgever ervaring. Ik meld steeds, dat is leer geld wat mijn nieuwe werkgever niet hoeft te betalen.  Maar neen dus. Toen was ik het zat. Dan maar een eigen bedrijf, 2014 zal nog zwaar worden en 2015 moet het beter gaan. Ik wil zo snel mogelijk groeien tot een man of 6. Dat is de drive en het doel. Al mijn ervaring talent die ik in de voorgaande jaren opgedaan hebt kan ik hier in
  De naam www.debesteprijsgarantieschilder.nl het was vrij op internet. Bijna alle zoek woorden van een zoekende klant staan hier in. Heb ook nog www.debesteprijsgarantieschilderutrecht.nl laten vast leggen. We gaan het zien. Vol er tegen aan, en vooral zoekend naar het echte onderscheidend vermogen.
“Waar kan ik mij nou echt in onderscheiden” Waar kan ik mij nou echt in onder scheiden. Mijn vakmanschap, ik zal niet veel beter schilderen dan een doorsnee schilder, de verschillen zijn zeer klein, en de klant moet ze ook nog eens zien. Kwaliteit in een bepaalde doelgroep is anders dan bij Jan Modaal. De beste prijs kan alle kanten op, dus dacht ik van waarom niet, “de beste prijs” voor de klant. Maar dan wel appels met appels vergelijken. De klant doet het toch al, dus dan wil ik er ook bij zijn bij het vergelijk. Garantie schilder. Ja, als je garantie wil geven moet je doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Dus vakwerk afleveren i.v.m. die garantie.  Daar maak ik het s verschil in tegen over mijn collega’s.  Nu had ik een zwaar slechthorende vader, slechthorende broer, en een dove oom. En twee dove relaties, en ik dacht daar moet ik wat mee. Ver in het verleden heb ik al eens 4 jaar zelfstandig gewerkt en ben pas laat deze wereld in gestapt. Maar ik kreeg er wel werk uit, heb bij diverse. Ik dacht van een onderscheidend vermogen op bases van MVO ondernemen. IK dacht, ik ga  alleen maar samenwerken met dove/sh vak mensen. Na onderzoek kwam ik er achter dat er veel vakmensen thuis zaten zonder werk. Waaronder ook schilders. Dus dit is mijn roeping. Ik zelf ben niet horend, maar ook niet doof. Ik ben verbaal erg goed dus kan een speerpunt zijn voor mijn dove/sh collega’s. Met daarbij ondersteunend met gebarentaal. Er zijn veel voordelen om samen te werken met dove/sh vakmensen. 
 5      ZZP News 2014                                    editie 6
Editie 6 “Nico Borst de dove  timmerman” Het zoeken naar werk, en zoeken naar werk binnen het MVO dove/sh wereld. Facebook. Ik melde mij aan bij een aantal groepen van dove/sh op facebook. Je heb voldoende aparte groepen waar ik wel wat mee kon. In de wereld van dove/sh hebben we veel instellingen waar veel onderhoud van toepassing is, dus gewoon een koppel van 2 schilders goede horende met een dove/sh schilder moet kunnen. Via schilders vergelijk kwam ik wat aan kleine werken en die zette ik op ons Facebook pagina. Ik kreeg daar leuke reacties op. Dat was goed dacht ik, de juiste doelgroep geeft al positieve reactie, tijd moet en zal het leren dacht ik. Foto’s waar je kan zien dat we CQ ik kwaliteit leverde. Tot op eens een dame “Mevrouw Suzanne Heuft uit Woerden “een dove tolk mij contacte met de vraag, wil je bij ons schilderen. Wij hebben een huis gekocht en dat moet binnen helemaal geschilderd worden. Nou dat kon, met haar heb ik een aantal gespreken gehad en dat bevestigde mijn idee en denken. “Maar wij hebben elkaar gevonden” Tijdens de werkzaamheden kwam ik Nico Borst tegen, een goede gozer zeggen we vaak in de bouw. Nico is een dove timmerman die te lang in de WW zat. Ook hier is het verhaal, doof en geen werk kunnen vinden. Maar wel een prima timmerman. Daar hebben met z’n twee het hele huis binnen verbouwd, klant tevreden, maar wij hebben elkaar gevonden. Ook tijden deze werkzaamheden kwam ik nog een dove schilder tegen.  Ook hier het zelfde verhaal. Zelfs een dove stukadoor. De klik, de drive, de kunde was hier allemaal aanwezig en het werk is nagenoeg klaar. En top gegaan. Omdat ik foto’s op Facebook neer gezet heb kwam er een heer Paul Kool uit Groningen. Deze is doof net als zijn vrouw Greet. En bezitten: “Stellaluna “een gezinshuis voor dove/sh kinderen. De boerderij moest geschilderd worden.  Na een bezoek dacht ik eerst neen dit is veel te ver weg. Maar het werk was leuk en ik dacht ok. We gaan dit echt doen. Maar dit moet ik commercieel uitbouwen omdat ik meer werken wil hebben en meer dove/sh schilders aan de gang wil hebben bij vastgoed bedrijven, gemeentes, en  de zakelijke markt. Maar
 geweldig, het ging prima. Het werk is inmiddels klaar zoals je kan zien op Facebook aan de foto’s. Daar kwam ik ook nog een Ewoud Hettema tegen, dit is een dove/ondernemer die een schoonmaak bedrijf heeft.   En daar elke week vrijdag de boerderij schoon maakt. Inmiddels heb ik ook zijn boven verdieping geschilderd. Samen willen we groeien als los van elkaar staande collega’s die juist samen werken. Nu kan ik zeggen met deze kanjers kan ik een groot deel van de normale schilders werkzaamheden aan. Er zijn genoeg kleine projecten waar wij wat mee kunnen. En het verschil kunnen maken. “Ben lerende en het gaat goed!” Nico Borst de dove timmerman is nu inmiddels een ondernemer geworden, en staan volgende week weer bij mij een keuken deur te vervangen in Culemborg. Ook de foto’s, zal je zien op facebook. Zo zie je maar weer wij zijn het MVO ondernemen zelf. En we zoeken naar leuke projecten waar wij juist een meerwaarde kunnen zijn voor de werkvloer en de klanten. Ik zal werken op de werkvloer met 1 vaste dove tolk als dat van toepassing is en dat is Suzanne Heuft. Zij is als klant nu eigenlijk mijn reflectie paneel. Zelf communiceer ik met ondersteunend gebaren taal. Ben lerende en het gaat goed. Nico en ik begrijpen elkaar. Na de bouwvakantie ga ik een cursus volgen en in de bouwvak ben ik via de notebook een zelf cursus aan het volgen. Voorlees sprookje in gebaren taal met onder schrift, te gek. Ik als goed / slechthorende kan en wil voor deze groep de baan op en werk binnen halen. Zo snel mogelijk een bedrijf van 6 man of meer. Dan gaan we goed. Ik heb op dit ogenblik een lijntje lopen naar buiten bij de Telegraaf, foto’s interview ed.  Dat komt allemaal in de loop van de 2 tot 3 weken. Eric, Ewoud, Nico, samen zijn we ons eigen gezicht en stijl.
 6      ZZP News 2014                                    editie 6
Website gemaakt met MAGIX
Wij werken in stilte
Dovekwasten.nl 2014 - 2018 alle rechten voorbehouden | Gedrags en integriteitscode | MVO | Partners | Referenties | Publikaties |  
Edi-
Als zoon van een stukadoor was er voor mij eigenlijk niet anders dan ik de bouw in zou gaan. Na een aantal keren met vaders mee had ik het wel gezien. Veel te zwaar, slecht werk. Maar wel mooi. Op de LTS ben ik toch de richng in geslagen “bouw”. Onze halve familie zat in de bouw. Maar ook uit het oogpunt van mijn slechthorendheid was er eigenlijk niet anders te doen om juist iets met je handen te doen. Dom en stom melde men tegen mij. Ik had nog geen gehoorapparaten dus je sloot je bij de uitspraak van je ouders en de doctoren aan.  Schilder dat moest het maar zijn. Ruim mijn opleidingen gedaan, en de nodige ervaring bij verschillende bedrijven. Aspirant gezel/gezel, en nog een aantal opleidingen waardoor ik completer ben dan een doorsnee schilder. Nog net niet voor het koninklijk huis geschilderd, ja de winter kwam er aan dus we moesten er weer uit. Het oude schilders probleem.  Na een tijd geschilderd te hebben, zelfs nog als meewerkend voorman in kleine en grote groepen had ik het wel gehad, veel beloven de werkgevers maar doen weinig. Terwijl je het resultaat wel bereikt wat er afgesproken is. Bedrijven maken gebruik van je talent, gebruiken je en gooien je weg. Natuurlijk zaten er ook goede tussen hoor. Maar als je verder wil gaat dat als slechthorende wel eens moeilijk. Op mijn 21 jaar ben ik gehoor apparaten gaan gebruiken, in het oor type. Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens. Juist met deze apparaten ben ik mij gaan ontwikkelen. 
Als slechthorende, (ik mis 35% van de hoge tonen) loop je een hoop info mis in je jeugd. Dus ik begon opnieuw kan je zeggen. Je merkt dat je meer kan, en meer wil. Het moment was daar dat ik op advies van een goede vriend van mij, weer de school boeken in dook, een cursus praktijk marketing, Pr en voor lichting, en communicatie. Hier heb ik veel van geleerd. Ik weet waar ik nu goed in ben en slecht. Dat is een belangrijk feit voor een Sales manager/vertegenwoordiger. Dat was mijn ding. Maar ja. Net als schilder moet je ervaring op doen. Ga maar eens solliciteren op die leeftijd zonder ervaring. De drive de wil en toch een baan gevonden. Kwa verdiensten was die tijd lekker. Je verdiende naar wat je verkocht, nou dat was prima. Van alles verkocht, van garage deuren tot handschoentjes voor de vlees industrie, tot motor helmen bij een importeur. Ja ik rij nog motor ook. Je handel onder je arm en een industrie gebied op rijden en je waar verkopen. Daar leer je heel veel van. En gebruik maken van je slechthorendheid. Ga er maar aan staan. Toch ga je wel eens op je plaat, maar daar leer je van. Door gaan is het beste en luisteren naar je collega’s hoe doe zij het.  En dan zelf het beter doen. Het is dan lekker als je klanten binnen haalt waar je collega’s het niet voor elkaar krijgen, zelf niet je eigen directeur. Hahahahah. Ik dacht van, een commerciële functie is lekker stabiel, geen gedonder meer van de winter. Dus lekker door werken. Nou dat dacht je maar. Sluiting van de filiaal, reorganisatie, failliet gaand bedrijf, mis matst met een hoofd sales manager ( dat zijn de slechtste verkopers die er zijn). 
“Vanaf dat moment ben ik gaan groeien als vakman en als mens”
 4      ZZP News 2014                                    editie 6
“Toen was ik het zat!” Pffffff daar had ik nou echt geen zin in. Lichamelijk is het ook niet meer wat ik wilde. Maar ja, er moest toch geld in het laatje komen. Toen ben ik maar via een uitzend organisatie weer gaan schilderen. Hahahaha ik had een paar keer bij een andere organisatie gesolliciteerd en die melde mij ”neen we kunnen u niet gebruiken, te weinig recentelijk schilders ervaring”. Het moet niet gekker worden dacht ik. Toch kon ik ergens beginnen, maar als constructie schilder.  
Ach, waarom niet, twee leuke collega’s en veel lol hebben we gehad. De eerste weken waren zwaar lichamelijk, maar het ging steeds beter. Ik moest mijn lichaam weer anders gebruiken. En met mijn slechthorendheid ging het prima. Dus een jaar bij een uitzend bureau gewerkt. Maar kwa salaris, drama. Ook hier kwam de winter er weer aan en ik moest net als mijn collega’s weer solliciteren. Nou dan weet je het wel. In twee maanden tijd 100 sollicitaties gedaan. Ik dacht, ik ben een vol gediplomeerd vak schilder, en een gediplomeerd sales manager. Daar moet je wat mee kunnen doen. Niet dus.    Door mijn wisselende cv van werkgever zijn ze niet zo blij met mijn wisselende werkgever ervaring. Ik meld steeds, dat is leer geld wat mijn nieuwe werkgever niet hoeft te betalen.  Maar neen dus. Toen was ik het zat. Dan maar een eigen bedrijf, 2014 zal nog zwaar worden en 2015 moet het beter gaan. Ik wil zo snel mogelijk groeien tot een man of 6. Dat is de drive en het doel. Al mijn ervaring talent die ik in de voorgaande jaren opgedaan hebt kan ik hier in
  De naam www.debesteprijsgarantieschilder.nl het was vrij op internet. Bijna alle zoek woorden van een zoekende klant staan hier in. Heb ook nog www.debesteprijsgarantieschilderutrecht.nl laten vast leggen. We gaan het zien. Vol er tegen aan, en vooral zoekend naar het echte onderscheidend vermogen.
“Waar kan ik mij nou echt in onderscheiden” Waar kan ik mij nou echt in onder scheiden. Mijn vakmanschap, ik zal niet veel beter schilderen dan een doorsnee schilder, de verschillen zijn zeer klein, en de klant moet ze ook nog eens zien. Kwaliteit in een bepaalde doelgroep is anders dan bij Jan Modaal. De beste prijs kan alle kanten op, dus dacht ik van waarom niet, “de beste prijs” voor de klant. Maar dan wel appels met appels vergelijken. De klant doet het toch al, dus dan wil ik er ook bij zijn bij het vergelijk. Garantie schilder. Ja, als je garantie wil geven moet je doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Dus vakwerk afleveren i.v.m. die garantie.  Daar maak ik het s verschil in tegen over mijn collega’s.  Nu had ik een zwaar slechthorende vader, slechthorende broer, en een dove oom. En twee dove relaties, en ik dacht daar moet ik wat mee. Ver in het verleden heb ik al eens 4 jaar zelfstandig gewerkt en ben pas laat deze wereld in gestapt. Maar ik kreeg er wel werk uit, heb bij diverse. Ik dacht van een onderscheidend vermogen op bases van MVO ondernemen. IK dacht, ik ga  alleen maar samenwerken met dove/sh vak mensen. Na onderzoek kwam ik er achter dat er veel vakmensen thuis zaten zonder werk. Waaronder ook schilders. Dus dit is mijn roeping. Ik zelf ben niet horend, maar ook niet doof. Ik ben verbaal erg goed dus kan een speerpunt zijn voor mijn dove/sh collega’s. Met daarbij ondersteunend met gebarentaal. Er zijn veel voordelen om samen te werken met dove/sh vakmensen. 
 5      ZZP News 2014                                    editie 6
Editie 6 “Nico Borst de dove  timmerman” Het zoeken naar werk, en zoeken naar werk binnen het MVO dove/sh wereld. Facebook. Ik melde mij aan bij een aantal groepen van dove/sh op facebook. Je heb voldoende aparte groepen waar ik wel wat mee kon. In de wereld van dove/sh hebben we veel instellingen waar veel onderhoud van toepassing is, dus gewoon een koppel van 2 schilders goede horende met een dove/sh schilder moet kunnen. Via schilders vergelijk kwam ik wat aan kleine werken en die zette ik op ons Facebook pagina. Ik kreeg daar leuke reacties op. Dat was goed dacht ik, de juiste doelgroep geeft al positieve reactie, tijd moet en zal het leren dacht ik. Foto’s waar je kan zien dat we CQ ik kwaliteit leverde. Tot op eens een dame “Mevrouw Suzanne Heuft uit Woerden “een dove tolk mij contacte met de vraag, wil je bij ons schilderen. Wij hebben een huis gekocht en dat moet binnen helemaal geschilderd worden. Nou dat kon, met haar heb ik een aantal gespreken gehad en dat bevestigde mijn idee en denken. “Maar wij hebben elkaar gevonden” Tijdens de werkzaamheden kwam ik Nico Borst tegen, een goede gozer zeggen we vaak in de bouw. Nico is een dove timmerman die te lang in de WW zat. Ook hier is het verhaal, doof en geen werk kunnen vinden. Maar wel een prima timmerman. Daar hebben met z’n twee het hele huis binnen verbouwd, klant tevreden, maar wij hebben elkaar gevonden. Ook tijden deze werkzaamheden kwam ik nog een dove schilder tegen.  Ook hier het zelfde verhaal. Zelfs een dove stukadoor. De klik, de drive, de kunde was hier allemaal aanwezig en het werk is nagenoeg klaar. En top gegaan. Omdat ik foto’s op Facebook neer gezet heb kwam er een heer Paul Kool uit Groningen. Deze is doof net als zijn vrouw Greet. En bezitten: “Stellaluna “een gezinshuis voor dove/sh kinderen. De boerderij moest geschilderd worden.  Na een bezoek dacht ik eerst neen dit is veel te ver weg. Maar het werk was leuk en ik dacht ok. We gaan dit echt doen. Maar dit moet ik commercieel uitbouwen omdat ik meer werken wil hebben en meer dove/sh schilders aan de gang wil hebben bij vastgoed bedrijven, gemeentes, en  de zakelijke markt. Maar
 geweldig, het ging prima. Het werk is inmiddels klaar zoals je kan zien op Facebook aan de foto’s. Daar kwam ik ook nog een Ewoud Hettema tegen, dit is een dove/ondernemer die een schoonmaak bedrijf heeft.   En daar elke week vrijdag de boerderij schoon maakt. Inmiddels heb ik ook zijn boven verdieping geschilderd. Samen willen we groeien als los van elkaar staande collega’s die juist samen werken. Nu kan ik zeggen met deze kanjers kan ik een groot deel van de normale schilders werkzaamheden aan. Er zijn genoeg kleine projecten waar wij wat mee kunnen. En het verschil kunnen maken. “Ben lerende en het gaat goed!” Nico Borst de dove timmerman is nu inmiddels een ondernemer geworden, en staan volgende week weer bij mij een keuken deur te vervangen in Culemborg. Ook de foto’s, zal je zien op facebook. Zo zie je maar weer wij zijn het MVO ondernemen zelf. En we zoeken naar leuke projecten waar wij juist een meerwaarde kunnen zijn voor de werkvloer en de klanten. Ik zal werken op de werkvloer met 1 vaste dove tolk als dat van toepassing is en dat is Suzanne Heuft. Zij is als klant nu eigenlijk mijn reflectie paneel. Zelf communiceer ik met ondersteunend gebaren taal. Ben lerende en het gaat goed. Nico en ik begrijpen elkaar. Na de bouwvakantie ga ik een cursus volgen en in de bouwvak ben ik via de notebook een zelf cursus aan het volgen. Voorlees sprookje in gebaren taal met onder schrift, te gek. Ik als goed / slechthorende kan en wil voor deze groep de baan op en werk binnen halen. Zo snel mogelijk een bedrijf van 6 man of meer. Dan gaan we goed. Ik heb op dit ogenblik een lijntje lopen naar buiten bij de Telegraaf, foto’s interview ed.  Dat komt allemaal in de loop van de 2 tot 3 weken. Eric, Ewoud, Nico, samen zijn we ons eigen gezicht en stijl.
 6      ZZP News 2014                                    editie 6
Website gemaakt met MAGIX
Wij werken in stilte
Dovekwasten.nl 2014 - 2018 alle rechten voorbehouden | Gedrags en integriteitscode | MVO | Partners | Referenties | Publikaties |  Algemene Voorwaarden |
. DOVE  KWASTEN N L  .
. DOVE  KWASTEN N L  .
. DOVE  KWASTEN N L  .